خمیر باقلوا، خمیری مخصوص است که شباهت زیادی به خمیر یوفکا و خمیر فیلو داشته است. برای درست کردن این خمیر به صورت خانگی و تهیه خمیر باقلوا آماده میتوانید انواع باقلوا را با عطر و طعم فوقالعاده به راحتی درست کنید. این خمیر با توجه به نوع باقلوا معمولا به دو شکل ساده و رشتهای تهیه میشود.
خمیر باقلوا ترکی چیندار
خمیر باقلوا ترکیهای یکی از انواع خمیرهای باقلوا است که به روشی خاص تهیه میشود. برای درست کردن خمیر باقلوا ترکیهای، در یک ظرف 1 عدد تخم مرغ، 1 لیوان روغن زیتون، 1 لیوان شیر، 1 بسته بکینگ پودر و نصف قاشق سرکه را ریخته و هم بزنید. سپس 3 پیمانه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر به دست آید. اگر خمیر به دست چسبید، آرد بیشتری اضافه کنید.
خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر کدام از بخشها را به 10 قسمت مساوی تقسیم کرده و در دست گرد کنید. به هرکدام از گلولهها مقداری آرد بپاشید و با وردنه مخصوص باقلوا آن را باز کنید. روی خمیر گردو خرد شده بریزید و خمیر را دور وردنه مخصوص باقلوا بپیچید. هر دو طرف را با دست نگه داشته و به طرف وسط چین دهید.
سپس خمیر را از وردنه جدا کنید و در سینی فر از قبل چرب شده، بچینید. پس از پخته شدن باقلوا، آن را از فر بیرون آورید و زمانی که هنوز ولرم است شربت سرد را روی آن بریزید.
درست کردن خمیر باقلوا بسیار ساده است اما برای درست کردن این باقلوا میتوانید خمیر آماده باقلوا ترکیهای تهیه کنید و یا از شیرینی فروشیهای معتبر نظیر شیرینی فروشی متوسلیان باقلوا ترکیهای با بهترین کیفیت را سفارش دهید.
خمیر باقلوا استانبولی
خمیر باقلوا استانبولی شباهت زیادی به خمیر ترکی دارد با این تفاوت که در طرز تهیه خمیر باقلوا استانبولی از پودر نشاسته، روغن مایع، پودر دارچین، ماست یا شیر، کمی نمک و وانیل نیز استفاده میشود. در دستور خمیر این باقلوا از بکینگ پودر استفاده نمیشود. لذا خمیر باقلوا استانبولی شباهت بسیاری به خمیر یوفکا و فیلو دارد.
خمیر باقلوا یزدی
خمیر باقلوا یزدی بافتی شبیه به نان لواش دارد. برای طرز تهیه خمیر باقلوا یزدی به 2 عدد زرده تخم مرغ، نصف قاشق مرباخوری بکینگ پودر، 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع، 1 لیوان شیر، 100 گرم کره، کمی نمک کمی گلاب و مقدار کافی آرد سفید نیاز دارید.
بکینگ پودر و نمک را در شیر حل کنید. سپس روغن و زردههای تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و به مخلوط شیر اضافه کنید. همه مواد را خوب با هم میکس کنید. آرد را در کاسهای جداگانه الک کرده و آن را آرام آرام به مواد قبلی اضافه کنید تا گلوله نشود. همه مواد را هم بزنید تا خمیری به دست آید که به دست نچسبد. خمیر را در کیسه فریزر بگذارید و به مدت 1 تا 2 ساعت به آن استراحت دهید.
از خمیر گلولههایی به اندازه کف دست بردارید و با وردنه آنقدر پهن کنید تا نازک شود. لایهای دیگر را درست کنید و روی لایه قبلی قرار دهید. سپس مایع داخل باقلوا را که از قبل آماده کردید را روی خمیر بریزید با دست فشار دهید تا منسجم شود. به همین صورت میتوانید لایهها را روی هم بچینید و در آخر دور تا دور اضافی خمیر را ببرید و همچنین میتوانید بهصورت لوزی یا مربعی برش دهید.
قیمت و خرید خمیر باقلوا آماده
درست کردن خمیر خانگی هم لذت بخش است و هم مزه فوقالعاده دارد، اما درست کردن این خمیر مانند برخی دیگر از انواع خمیر شیرینی زمان بر بوده وبا کمی غفلت کیفیت شیرینی را از بین میبرد. با خرید خمیر آماده باقلوا میتوانید به راحتی، با سرعت بیشتر و بدون نگرانی از خراب شدن خمیر، انواع باقلوا را در کمترین زمان و بهترین کیفیت تهیه کنید. همچنین تهیه خمیر باقلوا آماده بسیار مقرون به صرفه بود و به شما کمک میکند تا بتوانید این شیرینی خوشمزه را به بهترین شکل ممکن بپزید.
جمع بندی
خمیر باقلوا انواع مختلفی دارد و به دنبال آن دستور پختهای متفاوتی دارد. اگر برای شما تهیه خمیر باقلوا دشوار است و یا کیفیت شیرینی برایتان خیلی مهم است، میتوانید شیرینی مورد نظر خود را از وبسایت قنادی متوسلیان تهیه کنید.