طرز تهیه قطاب خانگی را بهصورت کاملا حرفهای و اصل در دسترس شما در این مقاله قرار دادهایم. شما میتوانید طرز تهیه قطاب را در این مطلب بیاموزید و آن را برای عزیزانتان در منزل تهیه کنید.
مواد مورد نیاز برای طرز تهیه قطاب (مواد لازم برای یک کیلو قطاب)
برای طرز تهیه قطاب در خانه به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم برای تهیه قطاب | مقدار |
زرده تخم مرغ | 2عدد |
ماست | نصف پیمانه |
کره | 100 گرم |
آرد سفید | 2 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
مغز گردو یا پسته | سه چهارم پیمانه |
پودر قند | سه چهارم پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه قطاب چگونه است؟
با توجه به طرز تهیه قطاب باید مراحل زیر را در تهیه این شیرینی خوشمزه طی کنید:
مرحله اول: هم زدن تخم مرغها
برای طرز تهیه قطاب یزدی با ماست، ابتدا کره را از یخچال خارج کنید تا با دما محیط هماهنگ و نرم شود، سپس زردههای تخم مرغ را داخل یک ظرف مناسب بریزید و با همزن دستی کمی هم بزنید تا از لختگی در بیاد و بافتش از هم جدا شود.
مرحله دوم: آماده سازی مواد
پس از اینکه زردههای تخم مرغ مخلوط شدند، کره را که کاملا نرم شده است اضافه و کمی مخلوط کنید تا با زردههای تخم مرغ یکدست شود. در ادامه تهیه ی قطاب خانگی با ماست، ماست را اضافه کرده و آن را با دیگر مواد به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم: اضافه کردن آرد
در این مرحله آرد سفید و بکینگ پودر را مخلوط و الک کنید و در ادامه به صورت کم کم به ظرف حاوی زرده تخم مرغ اضافه کنید. حین اضافه کردن آرد با دست خمیر را ورز دهید و تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد. طرز تهیه خمیر قطاب به همین راحتی است.
مرحله چهارم: استراحت خمیر
حالا خمیر را داخل یک ظرف گود قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید، سپس در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند. در حین استراحت کردن خمیر مواد میانی قطاب را درست کنید.
مرحله پنجم: آماده کردن مواد میانی قطاب
برای این منظور مغز پسته یا گردو را خرد کنید بهصورتی که نه پودر باشد نه خیلی درشت، سپس در یک ظرف مناسب بریزید. در ادامه 2 قاشق غذاخوری از پودر قند را به همراه دارچین و پودر هل اضافه کنید. در اخر نیز گلاب را اضافه کنید.
مرحله ششم: آماده کردن خمیر
حالا مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند، فقط مراقب باشید مواد میانی به شکل خمیر نشود. پس از گذشت یک ساعت خمیر را روی یک سطح صاف با وردنه صاف کنید به طوری که قطر آن بیشتر از نیم سانتیمتر نباشد.
مرحله هفتم: برش خمیر
حالا با یک قالب گرد (قالب قطاب) خمیر را قالب بزنید، سپس بین هر خمیر زده شده مقداری از مخلوط مغز گردو یا پسته قرار دهید و یک سمت خمیر را برگردانید روی سمت دیگر، بهصورتی که خمیر به شکل نیم دایره شود.
مرحله هشتم: پیچیدن قطاب
حالا با چنگال لبههای خمیر را روی هم فشار دهید تا مایع میانی در زمان سرخ کردن از بین خمیر خارج نشود. اگر بخواهید قطابها به شکل گرد درست کنید (طرز پیچیدن قطاب گرد) پس از اینکه مایع میانی را داخل خمیر قرار دادید آن را مانند یک توپ جمع کنید و لبههای آن را با فشار دست ببندید.
مرحله نهم: سرخ کردن قطابها
پس از اینکه قطابها آماده شدند یک تابه گود مانند شیر داغ کن روی حرارت قرار بدهید، سپس به حدی روغن داخل ظرف بریزید که قطابها در روغن شناور باشند. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد قطابها را در روغن کنید تا طلایی شود.
مرحله دهم: تزیین قطابها
قطابهای سرخ شده را داخل دستمال حولهای قرار بدهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. سپس در پودر قند بغلتانید. نکته مهم در غلتاندن در پودر قند این است که اگر قطابها خنک نباشند پودر قند را جذب میکنند در نتیجه حتما اجازه دهید خنک شوند.
طرز تهیه قطاب یزدی بدون ماست
قطاب از چی درست میشه؟ مواد لازم برای تهیه قطاب یزدی بدون ماست به شرح زیر است:
مواد لازم برای تهیه قطاب یزدی بدون ماست | مقدار |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب جوش | 1 پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
آرد سفید | 3 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
مغز گردو یا بادام | نصف پیمانه |
پودر قند | سه چهارم پیمانه |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | نصف پیمانه |
قطاب چگونه درست میشود؟ آموزش قطاب خانگی یزدی به چه صورت است؟ طرز تهیه قطاب یزدی خانگی بدون فر به این صورت است که روغن، شکر و تخم مرغ را به خوبی با همزن مخلوط کرده و سپس آب جوش را به آن اضافه می کنید. سپس بکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و آرد الک شده را به مواد اضافه نموده و ترکیبات قطاب یزدی را خوب مخلوط کنید.
بعد از آن، خمیر قطاب یزدی را با سلفون پیچیده و به مدت یک ساعت درون یخچال بگذارید تا استراحت کند. در این فاصله گردو، بادام، پودر هل را با هم مخلوط کنید تا مواد میانی آماده شود. سپس سطح کار را آرد پاشی کرده خمیر را به قسمت های مساوی تقسیم کرده و آن ها را به قطر نیم سانت باز کنید.
مواد میانی را داخل خمیر ریخته و برای پیچیدن قطاب یزدی از انگشتان خود استفاده نمایید. پس از آن، نوبت سرخ کردن شیرینی ها در روغن است. برای پاسخ به سوال قطاب را با چه روغنی سرخ کنیم باید گفت که این شیرینی را می توان با انواع روغن های مایع و جامد سرخ کرد. پس از سرخ شدن شیرینی ها، برای تزیین قطاب یزدی از پودر قند استفاده کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قطاب
- آرد را به تدریج اضافه کنید و مواد را هم بزنید. اگر بیش از مقدار لازم آرد اضافه کنید، خمیر خشک و سفت خواهد شد.
- در طرز تهیه قطاب با ماست (طرز تهیه قطاب یزدی با ماست) حتما از ماست شیرین استفاده کنید، زیرا ماست ترش طعم ناخوشایندی به خمیر میدهد.
- در طرز تهیه خمیر قطاب نرم خمیر را زیاد ورز ندهید، زیرا به روغن میافتد و کیفیت آن پایین میآید. در نتیجه قطابها پف نمیکنند و خشک و سفت خواهند شد.
- بیش از مقدار لازم به مواد گلاب اضافه نکنید، زیرا ممکن است قطابها ترک بخورند.
- قطابها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا داخل آنها نرم باقی بماند.حرارت زیاد باعث خشم و سفت شدن خمیر خواهد شد.
- برای طرز تهیه انواع قطاب مانند قطاب گردویی، پستهای و نارگیلی کافی است از پودر گردو، پسته و نارگیل در مواد میانی قطاب استفاده کنید.
- برای تهیه قطاب رژیمی میتوانید از مقدار شکر کمتری در مواد میانی و تزئین آن استفاده کنید و همچنین بهجای سرخ کردن قطابها آنها درون فر بگذارید.
- قطاب با خمیر یوفکا نیز درست می شود، اما در طرز تهیه قطاب با خمیر مایه، خمیر قطاب نرم تر است.
- طرز تهیه قطاب خانگی با روغن مایع (طرز تهیه قطاب بدون روغن جامد) و طرز تهیه قطاب با روغن جامد تفاوتی ندارد و هر دو روش شبیه به هم هستند.
طرز تهیه قطاب عربی
قطاب عربی که به قطایف نیز معروف است طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه قطاب عربی و طریقه پیچیدن قطاب نیز کاملا شبیه به طرز تهیه قطاب یزدی اصل است با این تفاوت که در مرحله آخر برای تزئین آن از پودر قند استفاده نمیکنند و روی آن شیره مخصوص قطایف را میریزند و سپس سرو میکنند. البته می توان از انواع پیچیدن قطاب، برای تنوع دادن به ظاهر شیرینی استفاده نمود.
طرز تهیه قطاب رژیمی
افرادی که می خواهند وزن خود را کم کنند، ترجیح می دهند شیرینی ها را به صورت رژیمی درست کنند. کالری قطاب رژیمی از قطاب یزدی کمتر است. برای طرز تهیه قطاب رژیمی می توان از روغن نارگیل یا کره گیاهی استفاده کرد تا خمیر قطاب همچنان نرم بماند.
طرز پیچیدن قطاب خانگی می تواند به صورت دلخواه باشد و برای این کار نیاز است از قالب شیرینی قطاب و لوازم قطاب برای راحتی کار استفاده نمود. قطاب با شیر و روغن مایع بافت نرم تری دارد، با این حال استفاده از ماست گیاهی و روغن گیاهی سالم تر خواهد بود.
همانطور که از عکس قطاب مشخص است برای تهیه انواع شیرینی قطاب، دست شما باز است و می توانید از انواع قالب قطاب استفاده کنید. موادی که برای درست کردن قطاب استفاده می شود و طرز تهیه قطاب یزدی مجلسی در تمام روش ها تقریبا یکسان است، به عنوان مثال طرز تهیه قطاب با ماست و روغن با طرز تهیه قطاب با سه مواد تفاوت چندانی ندارد.
کالری قطاب
قطاب یک شیرینی بسیار خوش طعم و پرکالری است و اگر در خوردن آن احتیاط نکنید، اضافه وزن زیادی پیدا خواهید کرد. در هر قطاب حدود 120 کیلو کالری، انرژی وجود دارد، پس در خوردن این شیرینی پرکالری احتیاط کنید.
چکار کنیم قطاب ترد شود؟
برای پخت قطاب یزدی ترد و خوشمزه، به نکات زیر توجه کنید:
- برای مواد لازم قطاب یزدی از آرد سفید قنادی، به اندازه کافی استفاده کنید.
- برای تهیه مواد اولیه، حتما از بکینگ پودر استفاده کنید تا قطاب ها ترد و پف کرده شوند. برخی از کاربران می پرسند که چرا خمیر قطاب ترک میخورد؟ علت آن استفاده نکردن از بکینگ پودر است.
- جهت پخت قطاب یزدی با فر، دمای فر را به درستی تنظیم کنید تا شیرینی ها ترد شوند.
- راز تهیه قطاب ترد، استفاده از حرارت ملایم در هنگام سرخ کردن آن هاست. زیرا در جواب چرا روغن قطاب کف میکنه؟ باید گفت که حرارت بسیار زیاد به هنگام سرخ کردن، باعث تغییر رنگ آن می شود.
جمع بندی
با طرز تهیه قطاب در این مطلب آشنا شدیم. شما میتوانید این شیرینی بسیار خوش طعم را هم در فر و هم در روغن سرخ کنید. برای سفارش قطاب آماده و باکیفیت میتوانید از شیرینی متوسلیان اقدام به خرید کنید.
سوالات متداول کاربران درباره طرز تهیه قطاب
قطاب را کجا نگهداری کنیم؟
برای جلوگیری از کهنه شدن شیرینی قطاب، آن را داخل ظرف در بسته قرار داده و درون یخچال بگذارید.
قطاب چند کالری دارد؟
کالری قطاب به ازای هر عدد، برابر با 120 است. ارزش غذایی قطاب بالاست و با توجه به کالری بالایی که دارد، بهتر است در خوردن آن تعادل به خرج دهید.
چرا قطاب سفت میشه؟
اگر از آرد بیش از اندازه مورد نیاز استفاده کنید، خمیر قطاب سفت یا خشک می شود. همچنین مصرف کم روغن نیز خمیر قطاب را سفت می کند.
چگونه قطاب را پیچ بزنیم؟
پس از قرار دادن مواد میانی در وسط خمیر، لبه ها را روی هم قرار داده و فشار دهید تا به هم بچسبند. سپس از چنگال برای شیار دادن به لبه ها استفاده کنید.
چرا قطاب باز میشود؟
در جواب چرا پیچ قطاب باز میشه باید گفت که احتمال دارد به هنگام پیچیدن خمیر، مواد میانی از لبه ها بیرون بزنند و همین مسئله باعث باز شدن قطاب داخل روغن شود.
چرا خمیر قطاب جمع میشه؟
در طرز تهیه ی قطاب یزدی خانگی مواد لازم ذکر شده اند، اگر طبق دستور ذکر شده شیرینی را درست کنید، مشکلاتی از قبیل جمع شدن خمیر قطاب به وجود نمی آید.