کیک باقلوا

کیک باقلوا

کیک باقلوا یا کیک شربتی یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و ساده ایرانی است که با دستور پخت‌های متنوعی درست می‌شود. برای آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک باقلوا در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کیک باقلوا

برای تهیه کیک اسفنجی باقلوا به مواد زیر نیاز داریم:

مواد لازم برای کیک باقلوا مقدار 
آرد 2 و نیم پیمانه 
بکینگ پودر 2 قاشق چای‌خوری 
تخم مرغ 5 عدد
شکر دو سوم تا 1 پیمان 
پودر هل نصف قاشق چای‌خوری 
وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
ماست 1 قاشق غذاخوری 
زعفران دم کرده به میزان لازم 
پودر قند1 قاشق چای‌خوری 
پودر نارگیل 1 پیمانه
روغن مایع 1 پیمانه 
جدول مواد لازم برای تهیه کیک باقلوا

مواد لازم برای تهیه شربت کیک باقلوا

شربت کیک باقلوا را پس از پخت کیک به آن اضافه می‌کنیم و برای تهیه آن به موارد زیر نیاز داریم:

مواد لازم برای شربت باقلوا مقدار 
آب دو سوم پیمانه
شکر دو سوم پیمانه
گلاب یک سوم پیمانه
آب لیمونوک قاشق چای‌خوری 
زعفران دم کرده به میزان لازم 
جدول مواد لازم برای تهیه شربت کیک باقلوا

طرز تهیه کیک باقلوا چگونه است؟

اموزش پخت کیک باقلوا
طرز تهیه کیک باقلوا خوشمزه و مجلسی

ابتدا تمام مواد را اندازه کنید. می‌توانید برای اندازه گرفتن از یک لیوان فرانسوی استفاده کنید و یا از پیمانه شیرینی پزی استفاده کنید. برای طرز تهیه مرحله به مرحله کیک باقلوا ساده و با ماست با ما در ادامه همراه باشید:

مرحله اول

برای تهیه کیک باقلوا ساده ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب می‌کنیم، سپس تخم مرغ‌ها را درون کاسه می‌ریزیم. زرده تخم مرغ آخر را جدا می‌کنیم و درون یک کاسه دیگر می‌ریزیم، سپس سفیده آن را به مابقی تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم.

مرحله دوم

حالا برای رومال کیک ماست را به همراه مقداری زعفران و پودر قند به زرده تخم مرغ اضافه می‌کنیم، سپس هم می‌زنیم تا ترکیب و یکدست شود، سپس کنار می‌گذاریم. در ادامه شکر را به همراه وانیل و پودر هل به تخم مرغ‌ها اضافه می‌کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله با دور تند همزن برقی تخم مرغ‌ها را به مدت 5 تا 7 دقیقه هم می‌زنیم تا رنگ مخلوط تخم مرغ روشن و کش‌دار شود. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه پودر نارگیل به مخلوط تخم مرغ اضافه می‌کنیم، سپس مجددا مخلوط می‌کنیم.

مرحله چهارم

حالا روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ اضافه می‌کنیم و مجددا با دور تند همزن برقی به مدت 1 دقیقه در حد مخلوط شدن مواد می‌زنیم. در ادامه درون یک کاسه مناسب آرد را به همراه بکینگ پودر اضافه می‌کنیم، سپس مخلوط می‌کنیم.

مرحله پنجم

حالا مخلوط آرد را درون الک می‌ریزیم و 3 مرتبه الک می‌کنیم، سپس طی 3 مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه می‌کنیم و با لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم می‌زنیم. دقت کنید بافت مایع کیک به دلیل نبود مایعات کم سفت‌تر از مابقی کیک‌ها است.

مرحله ششم

در این مرحله فر را روی حرارت 180 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم، سپس اجازه می‌دهیم کاملا گرم شود. در ادامه یک قالب کیک مستطیل مناسب انتخاب می‌کنیم و با مقداری روغن آن را چرب می‌کنیم، سپس با کاغذ روغنی می‌پوشانیم.

مرحله هفتم

حالا مایع کیک را درون قالب می‌ریزیم، سپس با پالت مایع کیک را درون قالب به صورت یکدست پخش کرده، سپس روی آن را صاف می‌کنیم. در ادامه از مواد رومال با برس به آرامی روی تمام قسمت‌های کیک می‌مالیم و قالب را طبقه وسط فر قرار می‌دهیم.

مرحله هشتم

در این مرحله اجازه می‌دهیم کیک به مدت 40 تا 50 دقیقه درون فر بماند تا پخته شود. در همین حین شربت کیک باقلوا را درست می‌کنیم. برای این منظور درون یک قابلمه مناسب آب را به همراه گلاب، شکر و آب لیمو اضافه می‌کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم.

مرحله نهم

حالا زعفران دم کرده را به شربت اضافه می‌کنیم، سپس هم می‌زنیم تا ذرات شکر در آب حل شود. زمانی که شربت جوش آمد اجازه می‌دهیم به مدت 2 تا 3 دقیقه جوش بزند سپس آن را از روی حرارت برمی‌داریم و اجازه می‌دهیم کاملا خنک شود.

مرحله دهم

در این مرحله پس از گذشت 50 دقیقه کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی تست می‌کنیم، در صورتی که پخته بود آن را از فر خارج می‌کنیم، سپس اجازه می‌دهیم در فضا آشپزخانه کاملا خنک شود. در ادامه اطراف کیک را با چاقو از قالب جدا می‌کنیم.

مرحله یازدهم

حالا کیک را روی سطح برمی‌گردانیم، سپس به آرامی کاغذ روغنی را از کیک جدا می‌کنیم و مجددا کیک را درون قالب برمی‌گردانیم. در ادامه کیک را به اندازه و فرم دلخواه برش می‌زنیم، سپس شربت را به آرامی روی تمام قسمت‌های کیک می‌ریزیم.

مرحله دوازدهم

در نهایت روی کیک را می‌پوشانیم، سپس به مدت 2 تا 3 ساعت درون یخچال قرار می‌دهیم تا شربت به خورد کیک برود. در ادامه پس از گذشت این زمان کیک را از یخچال خارج می‌کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می‌چینیم و با پودر پسته و نارگیل تزئین می‌کنیم.

نکات مهم در تهیه کیک باقلوا

نکات مهم برای پخت کیک باقلوا شربتی
نکات پخت کیک باقلوا
  • زمان آماده سازی مواد اولیه حدود 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت می‌باشد.
  • می‌توانید به دلخواه مقدار شکر کیک را کم کنید
  • برای فرهای برقی باید دما را 20 درجه کم‌تر تنظیم کنید.
  • می‌توانید داخل قابلمه، توستر یا مایکروفر نیز این کیک را تهیه کنید.

جمع بندی

کیک باقلوا یک نوع کیک شربتی فوق‌العاده خوشمزه و خاص می‌باشد و پخت این کیک در ایران، ترکیه، روسیه و برخی کشورهای عربی بسیار رایج است. کیک باقلوا همانند کیک اسفنجی بافتی نرم و منسجم دارد و بعد از پخت روی آن شهد گلاب می‌ریزند. برای خرید عمده کیک باقلوا باکیفیت و عالی می‌توانید از سایت شیرینی متوسلیان سفارش خود را ثبت کنید و با ما در تماس باشید.

شیرینی متوسلیان
شیرینی متوسلیان

مقالات مرتبط

انواع شیرینی ها