طرز تهیه کیک یزدی با ماست بسیار ساده است و فقط نیاز به فر دارد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا با طرز تهیه کیک یزدی برای 4 نفر آشنا شوید.
مواد مورد نیاز برای تهیه کیک یزدی
برای تهیه کیک یزدی خانگی به مواد زیر نیاز است:
مواد لازم کیک یزدی خانگی | مقدار |
آرد قنادی | 2 پیمانه و 5 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 پیمانه |
ماست غلیظ | نصف پیمانه |
تخم مرغ | 3 عدد |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر هل | یک چهارم قاشق مرباخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
عسل | 2 قاشق غذاخوری |
کنجد بو داده | به مقدار لازم |
دستور پخت کیک یزدی چگونه است؟
طرز تهیه کیک یزدی با ماست و برای 4 نفر را بهصورت مرحله به مرحله برای شما در پایین توضیح دادیم:
مرحله اول: آماده سازی
برای تهیه کیک یزدی داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار دهید. سپس فر را روشن میکنیم و سینی آن را بیرون میآوریم و حرارت را روی 180 درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا گرم شود و آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید تا سبک شود.
مرحله دوم: هم زدن تخم مرغها
تخم مرغها را جداگانه در کاسهای بزرگ میشکنیم و با همزن خوب میزنیم تا یکدست شود و در حین هم زدن شکر و هل و وانیل را کم کم اضافه میکنیم و به مدت 7 دقیقه هم میزنیم تا رنگ آنها کرم رنگ شود.
مرحله سوم: تهیه مایع کیک یزدی
در ادامه ماست، روغن مایع، گلاب، عسل و نمک را به مواد اضافه میکنیم و خوب با همزن مواد را مخلوط میکنیم و در حین همزدن مایع کیک، مخلوط آرد را نیز کم کم به آن اضافه میکنیم وبا همزن میزنیم تا آرد در مایع گلوله گلوله نشود و مایع یکدست و منسجمی داشته باشیم (در هنگام افزودن آرد باید 20 ثانیه با همزن دور کند، بزنید).
مرحله چهارم: پخت کیک یزدی
سپس مایع کیک را داخل قیف ریخته و دو سوم حجم قالبها را از مایع کیک پر کنید زیرا پس از پخت کیکها پف میکنند و به فضا خالی نیاز دارند. پس از آن برای تزئین روی مایع کیک یزدی کمی کنجد بپاشید و سینی را داخل فر قرار میدهیم. در ابتدا دما فر را روی 210 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کیک کاملا پف کند، و بعد از گذشت 15 دقیقه دما را به 180 درجه کاهش دهید.
نکات کلیدی در تهیه کیک یزدی
- برای اینکه کیک یزدی تماما پف کند باید سریعا پس از افزودن مواد و مخلوط شدن آنها مایع کیک را در قالب بریزیم و داخل فر قرار دهید، وگرنه وسط کیکها پف نمیکند.
- اضافه کردن نمک باعث ترکدار شدن سطح کیک میشود اما اضافه کردن آن اختیاری است.
- میتوانید کیکها را درون قابلمه بر روی گاز نیز آماده کنید.
- برای فرهای برقی و توستر دما را 20 درجه کمتر تنظیم کنید.
- با این دستور پخت و مقدارها حدود 22 تا 24 عدد کیک یزدی خواهید داشت.
- اگر نتوانستید همه قالبها را باهم داخل فر قرار دهید روی باقی مانده مواد را بپوشانید و در دما محیط بگذارید تا سینی اول آماده شود.
- عسل باعث خوشرنگتر شدن کیک یزدی میشود.
- دما فر باید فقط از پایین سینی باشد.
- ماستی که در مخلوط اضافه میکنید حتما باید چکیده و یا غلیظ باشد.
- برای اینکه کیک یزدی ترکدار و بازاری داشته باشید حتما پخت دو مرحلهای یعنی ابتدا دما زیاد و بعد کاهش دما را رعایت کنید.
کیک یزدی چیست؟
کیک یزدی یکی از انواع کیکهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است و همانطور که از نامش مشخص است متعلق به شهر یزد است. مردم محلی کیک یزدی را بیشتر در مراسمات مذهبی و نذری خود بین مردم پخش میکنند. شما میتوانید کیک یزدی باکیفیت را از قنادیهای معتبر مانند قنادی متوسلیان خریداری کنید و یا اینکه خودتان بهصورت خانگی درست کنید.
کالری شیرینی یزدی
کیک یزدی نسبت به برخی کیکها کالری کمتری دارد. میزان دقیق کالری کیک یزدی به موادی که در تهیه آن استفاده میشود بستگی دارد، اما بهصورت کلی میتوان گفت به طور متوسط هر عدد کیک یزدی با وزن تقریبی 58 گرم، حدودا 203 کالری دارد.
جمع بندی
طرز تهیه کیک یزدی با ماست در مقالات شیرینی متوسلیان بهطور کامل و مرحله به مرحله برای شما بیان شد. لازمه پخت کیک یزدی باکیفیت و خوب، داشتن مواد اولیه مناسب است. شیرینی متوسلیان با مواد اولیه باکیفیت و عالی یکی از بهترین تولید کنندههای عمده شیرینی در ایران است.