شیرینی مخلوط یزدی و طرز تهیه آن

طرز تهیه شیرینی‌ خوشمزه مخلوط یزدی

شیرینی مخلوط یزدی از آن دسته شیرینی‌های بسیار خوشمزه است که در سراسر ایران طرف‌داران زیادی دارد. این شیرینی خوشمزه یکی از سوغاتی‌های مشهور یزد است که معمولاً افراد در سفر خود به این شهر زیبا و تاریخی، حتماً برای خرید مخلوط یزدی اقدام خواهند کرد. شهر یزد، ویژگی‌ها و خصوصیات زیادی دارد. اما به‌جرئت می‌توان گفت که بیشتر شهرت یزد به‌خاطر شیرینی‌ها و سوغاتی‌های آن است. کسانی که می‌خواهند بیشتر این شیرینی‌ها را به‌صورت یکجا امتحان کنند؛ مخلوط یزدی را خریداری می‌کنند. زیرا محتویات این شیرینی، متشکل از چند نوع شیرینی یزدی است.

بازکردن جعبه شیرینی مخلوط یزدی و مواجه شدن با چند مدل شیرینی مختلف، باعث می‌شود که جذابیت این خرید بیشتر از پیش شده و افراد علاقه بیشتری به آن پیدا کنند. شهرت بسیار زیاد این شیرینی افراد را با این سؤال مواجه می‌کند که مخلوط یزدی چگونه درست می‌شود؟ در این مقاله از سایت شیرینی متوسلیان به طور کامل شیرینی مخلوط یزدی، نحوه درست‌کردن شیرینی مخلوط یزدی، قیمت شیرینی مخلوط یزدی و… را معرفی خواهیم کرد تا بیشتر با آن آشنا شوید. پس برای آشنایی بهتر با این شیرینی خوشمزه و درست‌کردن آن در منزل، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

مخلوط یزدی و ترکیبات آن

همان‌طور که گفتیم؛ شهر یزد انواع شیرینی‌های خوشمزه را تولید و به سایر شهرهای اطراف ارسال می‌کند. یکی از پرطرف‌دارترین این شیرینی‌ها مخلوط یزدی نام دارد. باتوجه‌به اسم آن می‌توان فهمید که این شیرینی مخلوطی از چند نوع شیرینی دیگر است. همین امر باعث شده که خریداران توجه بیشتری به آن نشان دهند. در هنگام خرید شیرینی مخلوط یزدی، با ترکیبی از شیرینی‌های مختلف شهر یزد از جمله؛ باقلوا، لوز نارگیل، لوز بادام، قطاب، سوهان آردی، نان نارگیل و حاجی بادام مواجه خواهید شد. این شیرینی‌ها با چینش بسیار جذابی داخل جعبه شیرینی مخلوط قرار گرفته‌اند. هرکدام از این شیرینی‌ها طعم خاصی دارد. به همین دلیل، برای افراد یک‌خانه که ذائقه‌های مختلفی دارند؛ بهترین انتخاب ممکن است. اگر تاکنون تجربه درست‌کردن شیرینی را داشته‌اید؛ به‌راحتی می‌توانید در منزل آنها را درست کنید.

نحوه درست‌کردن شیرینی مخلوط یزدی

شیرینی‌هایی که باهم مخلوط یزدی را تشکیل داده‌اند؛ هرکدام دارای دستور پخت خاصی هستند که در خانه می‌توانید به‌راحتی آنها را درست کنید. تنها کافی است که تجربه اندکی در درست‌کردن شیرینی داشته باشید و مراحل پخت آن را بادقت طی کنید. مخلوط یزدی طرز تهیه آن به این صورت است که شما باید تمام این شیرینی‌ها را جداگانه بپزید. در ادامه نحوه پخت شیرینی مخلوط یزدی را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله بیان خواهیم کرد.

1- طرز تهیه شیرینی باقلوای یزدی

شیرینی باقلوا را تقریباً تمام مردم ایران می‌شناسند و بیشتر آنها عاشق طعم خوشمزه آن شده‌اند. در شهر یزد هم نوع خاصی از این شیرینی درست می‌شود که در ترکیبات مخلوط یزدی، می‌توانید آن را مشاهده کنید. نحوه درست‌کردن باقلوای یزدی آسان و بدون دردسر است. برای این کار کافی است که مواد موردنیاز خود را تهیه کنید و مراحل زیر را بادقت اجرا کنید.

در یک ظرف بزرگ تعداد زیادی باقلوای یزدی خوشمزه

موادی که برای درست‌کردن باقلوای یزدی نیاز دارید خیلی راحت تهیه می‌شوند. از جمله مهم‌ترین آنها، می‌توان به زرده تخم‌مرغ، شیر، روغن، بکینگ پودر، آرد، کرده آب شده، گلاب، زعفران دم‌کرده، شکر، هل، گردو یا پسته آسیاب شده و پودر قند اشاره کرد.

  • در مرحله اول باید شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و گلاب، زعفران و هل را به آن اضافه کنید. این ترکیب را روی حرارت گذاشته تا شکر به طور کامل حل شود.
  • در مرحله دوم یک کاسه برمی‌داریم و مواد میانی یعنی گردو آسیاب شده، هل و پودر قند را داخل آن می‌گذاریم. سپس در کاسه‌ای دیگر زرده تخم‌مرغ، شیر و روغن را باهم مخلوط کنید تا یکدست شود. در نهایت آرد و بکینگ پودر را کم‌کم اضافه کنید و ورز دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد.
  • خمیر را به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار دهید و سپس آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. روی میز کار آرد بپاشید و بعد با وردنه آن را نازک کنید.
  • خمیر را داخل قالب چرب شده گذاشته و روی آن کره بمالید و سپس یک‌لایه دیگر به آن اضافه کنید.
  • روی لایه جدید کره بمالید و از مواد میانی روی آن قرار دهید. به‌جای گردوی آسیاب شده می‌توانید از پسته هم استفاده کنید.
  • روی مواد میانی کره بمالید و یک‌لایه دیگر اضافه کنید.
  • روی لایه کره بمالید و دوباره یک‌لایه خمیر اضافه کنید. در نهایت لایه آخر را با استفاده از زرده و زعفران رومال کنید.
  • در مرحله آخر باید خمیر را به‌دلخواه برش دهید و فر را در دمای 170 درجه چرب کنید. حدود 45 دقیقه باقلوا را در داخل فر بگذارید تا خمیر طلایی شود. بعد از اینکه از فر خارج کردید؛ شیره سرد را روی آن بریزید و آن را با پودر پسته تزئین کنید.

2- طرز تهیه شیرینی لوز نارگیل

یکی دیگر از شیرینی‌های مخلوط یزدی لوز نارگیلی نام دارد. این شیرینی بسیار ساده و خوشمزه است. به‌طوری که در مدت‌زمان کمی می‌توان آن را درست کرد.

تعدادی شیرینی لوز نارگیلی با خلال پسته

با تهیه موادی مانند پودر نارگیل، آب، گلاب، شکر و جوهر لیمو به‌راحتی در منزل لوز نارگیل را درست خواهید کرد. برای انجام این کار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • ابتدا شکر، جوهر لیمو، آب و گلاب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. صبر کنید تا ذرات شکر بجوشد و غلظتی شبیه به عسل بگیرد.
  • بعد از اینکه شربت مقداری خنک شد؛ با همزن مواد را به‌خوبی مخلوط کنید تا کف کند.
  • در مرحله بعد پودر نارگیل را آسیاب کنید تا خردتر شود. سپس آن را به باقی مواد اضافه کرده و با نوک انگشت ورز دهید. این کار را آن‌قدر ادامه دهید تا خمیر یک‌دست شود.
  • مواد را داخل طرفی ریخته و آن را صاف کنید. سپس به مدت 3 ساعت داخل یخچال بگذارید.
  • بعد از 3 ساعت مواد را از داخل یخچال بیرون آورده و آن را برش دهید. اگر کمی چسبناک بود؛ ابتدا در پودر نارگیل بگردانید و بعد نوش جان کنید.

3- طرز تهیه شیرینی لوز بادام یزدی

برای تهیه مخلوط یزدی لازم است که نحوه درست‌کردن لوز بادام را هم بلد باشید. این شیرینی یکی دیگر از ترکیبات بسیار خوشمزه مخلوط یزدی است. طرز تهیه آن مانند لوز نارگیل آسان بوده و با چند قلم مواد اولیه می‌توان به شیرینی دلخواه خود رسید.

تعدادی لوز بادام یزدی خوشمزه با خلال و پودر پسته تزئین شده

برای درست‌کردن لوز بادام یزدی، مواد مختلفی از جمله پودر بادام، پودر شکر، پودر هل و گلاب لازم است. شما باید این مواد اولیه را طبق دستورات زیر به کار ببرید تا شیرینی لوز بادام یزدی درست شود

  • ابتدا باید بادام‌ها را به مدت 5 دقیقه داخل آب گرم و سپس 5 دقیقه داخل آب سرد قرار دهید تا به‌راحتی پوست آنها جدا شود. در نهایت آنها را به هر روشی که دوست دارید خشک کنید.
  • بادام‌های خشک شده را به همراه پودر شکر داخل دستگاه غذاساز ریخته و قشنگ آنها را پودر کنید. در صورت تمایل می‌توانید برای بهترشدن طعم آن مقداری پودر هل اضافه کنید.
  • گلاب را کم‌کم به مواد اضافه کنید و با دست آن را ورز دهید. این کار را تا زمانی که خمیر یک‌دست و سفت شود؛ ادامه دهید.
  • روی میز کار نایلون پهن کنید و مقداری پودر شکر و پودر بادام بریزید.
  • خمیر را روی نایلون پهن کنید و با وردنه به قطر 3 سانت پهن کنید. بعد از انجام این کار، با چاقو خمیر را به شکل لوزی برش داده و داخل یخچال بگذارید تا منسجم شود.
  • بعد از خارج‌کردن خمیر، لوزی‌ها را جدا کرده و داخل ظرف مناسب سرو کنید.

4- طرز تهیه شیرینی قطاب

یکی از شیرینی‌های محبوب شهر یزد که پای ثابت نوروز است؛ قطاب نام دارد. قطاب طعم بسیار خوشمزه‌ای دارد. به همین دلیل بیشتر افراد سعی می‌کنند که آن را در خانه درست کنند.

تعدادی شیرینی قطاب در یک ظرف زیبا

با مواد اولیه‌ای مانند آرد، روغن، آب، پودر شکر یا پودر قند، پودر هل، گردوی آسیاب شده و روغن مایع برای سرخ کردن، می‌توانید قطاب را درست کرده و مخلوط یزدی خود را کامل‌تر کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

  • آب و روغن جامد را با هم ترکیب کنید و  روی گاز با حرارت متوسط بگذارید تا روغن ذوب شود. هنگامی که آب شروع به ریز جوش زدن کرد؛ شعله را خاموش کنید.
  • آرد را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید تا خمیری نرم و لطیف به دست بیاید.
  • پودر شکر، هل، دارچین و گردو را برای مواد داخل قطاب باهم ترکیب کنید. نسبت ترکیب مواد کاملاً سلیقه‌ای است.
  • روغن مایع را داخل یک ظرف گود ریخته و آن را داغ کنید.
  • خمیر را به‌اندازه یک گردو بردارید و در داخل کف دست پهن کنید.
  • مقداری از مواد میانی را برداشته و در وسط خمیر بگذارید. سپس اضافه خمیر را از سرش جدا کنید و در کف دست بچرخانید تا گرد شود.
  • قطاب‌ها را داخل روغن بیندازید تا سرخ شوند. سپس از داخل روغن بیرون آورده و روی یک حوله تمیز بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
  • 4 الی 5 ساعت صبر کنید و سپس قطاب‌ها را داخل ترکیب خاک قند و پودر هل بغلتانید. اکنون می‌توانید آنها را داخل ظرف سرو کنید.

5- طرز تهیه سوهان آردی

ازآنجایی‌که سوهان آردی هم یکی از شیرینی‌های مخلوط یزدی به‌حساب می‌آید؛ لازم است که برای تهیه مخلوط یزدی، حتماً نحوه درست‌کردن آن را بلد باشید. این شیرینی در میان مردم یزد و مسافرانی که به این شهر سفر می‌کنند؛ محبوبیت بسیار زیادی دارد. بیشتر این افراد سوهان آردی را به‌صورت جداگانه تهیه کرده و به‌عنوان سوغات، به دوستان و آشنایان خود هدیه می‌دهند. طرز تهیه سوهان آردی کار مشکلی نیست و مانند سایر شیرینی‌های مخلوط یزدی در کمترین زمان ممکن تهیه می‌شود. برای انجام این کار، مراحل خاص خود را دارد.

تعدادی سوهان آردی کوچک در یک کاسه زیبا

بعد از اینکه مواد اولیه آن از جمله آرد جوانه گندم، آب، پودر هل، پودر دارچین، پودر پسته، روغن حیوانی کرمانشاه، شکر، عرق هل، زعفران و جوهر لیمو را تهیه کردید؛ مراحل زیر را برای پخت سوهان آردی انجام دهید.

  • در مرحله اول باید آرد را الک کنید و  به آن روغن اضافه کنید. سپس به مدت 30 الی 35 دقیقه روی حرارت تفت دهید.
  • بعد از طی این زمان، دارچین، پودر هل و مقداری پودر پسته را به آرد‌ها اضافه کرده و به‌خوبی هم بزنید.
  • در مرحله بعد آب، شکر، جوهر لیمو و روغن حیوانی را در ظرفی باهم مخلوط کرده و اجازه دهید که حدود 30 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. بعد از اینکه گاز را خاموش کردید؛ مقداری زعفران به موارد اضافه کرده و صبر کنید تا مواد کمی سرد شود.
  • هنگامی که مایع شیرینی آماده شد؛ در ظرف خود یک ملاقه از شربت آماده را به همراه دو ملاقه از مواد خمیری ترکیب کرده و شروع به ورز دادن آن کنید. هرچه این مواد را بهتر ورز دهید؛ سوهان آردی شما کیفیت بهتری خواهد داشت.
  • در مرحله آخر، یک سینی بزرگ آماده کرده و با مقداری روغن آن را چرب کنید. سپس مواد سوهان آردی را روی آن ریخته و به‌خوبی صاف کنید. روی تمام مواد پودر پسته بریزید و به مدت 24 ساعت آن را درون یخچال بگذارید. بعد از سپری شدن این بازه زمانی، سوهان آردی را در اندازه‌های مختلف برش دهید و آن را آماده سرو کنید.

6- طرز تهیه نان نارگیلی

یکی دیگر از شیرینی‌های بسیار خوشمزه یزدی که در جعبه شیرینی مخلوط یزدی جای می‌گیرد؛ نان نارگیلی است. با اینکه درست‌کردن این نان به نسبت شیرینی‌های دیگر مخلوط یزدی مواد اولیه بیشتری می‌خواهد؛ اما طعم بسیار خوشمزه و متفاوت آن، ارزش این‌همه زحمت را خواهد داشت.

نان نارگیلی های خوشمزه با کنجد

برای درست‌کردن نان نارگیلی باید مواد اولیه آن از جمله آرد، شکر، کره، تخم‌مرغ، پودر نارگیل، سیر، وانیل، بکینگ پودر، خمیرمایه، روغن مایع، سفیده تخم‌مرغ و آبلیمو را تهیه کنید. بعد از اینکه این مواد را آماده کردید؛ با دنبال‌کردن دستورات زیر، می‌توانید یک نان نارگیلی باکیفیت تهیه کنید.

  • ابتدا باید پودر نارگیل، شکر، روغن مایع و سفیده تخم‌مرغ را در داخل یک قابلمه ریخته و آنها را به‌خوبی مخلوط کنید. سپس مخلوط به‌دست‌آمده را به مدت 15 دقیقه روی حرارت گذاشته تا گرم شود.
  • قبل از اینکه مواد بجوشد؛ آن را روی حرارت بردارید و وانیل و آبلیمو را به آن اضافه کنید.
  • یک کاسه کوچک بردارید و شکر، خمیرمایه و شیر ولرم را به آن اضافه کنید. سپس به آن استراحت دهید تا پف کند.
  • در یک کاسه بزرگ دیگر، تخم‌مرغ، پودر نارگیل و شکر را اضافه کرده و آنها را کامل مخلوط کنید. سپس وانیل و بکینگ پودر را اضافه کنید و آنها را باهم یکدست کنید.
  • در این مرحله باید مایه عمل‌آمده را با مایه تخم‌مرغ اضافه کرده و آنها باهم مخلوط کنید. سپس آراد را الک کنید و کم‌کم به مایه اضافه کنید تا خمیر جمع شود. در نهایت کره را که به دمای محیط رسیده، به ترکیب اضافه کنید.
  • به‌آرامی خمیر را ورز دهید و سپس آن را در داخل یخچال قرار داده تا استراحت کند.
  • بعد از حدود یک الی یک ونیم ساعت که خمیر استراحت کرد؛ آن را از داخل یخچال بیرون بیاورید.
  • قالب مافین را چرب کرده و به‌اندازه دو سوم قالب خمیر برداشته و در درون قالب بگذارید.
  • روی خمیر را با مواد رویه پر کنید. این موارد را در مرحله اول درست کردید.
  • در نهایت خمیرها را به مدت 20 دقیقه در داخل فر 180 درجه قرار دهید تا آماده سرو شود.

7- طرز تهیه حاجی بادام

آخرین شیرینی موجود در جعبه مخلوط یزدی، حاجی بادام نام دارد. این شیرینی هم به نوبه خود یکی از معروف‌ترین‌های شهر یزد است که در جعبه شیرینی مخلوط یزدی، می‌توانید یک ردیف از آن را مشاهده کنید. درست‌کردن حاجی بادام بسیار ساده است. پودر بادام، پودر قند، آرد، آرد نخودچی، هل، جوز، بکینگ پودر و زرده تخم‌مرغ از جمله مواد اولیه حاجی بادام هستند که با استفاده از آنها می‌توانید در سه مرحله این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید. در طرز تهیه حاجی بادام با ما همراه باشید.

  • در مرحله اول باید زرده‌های تخم‌مرغ را به همراه پودر قند، هل و جوز هندی در یک کاسه بریزید و آنها را به مدت 3 الی 6 دقیقه با دستگاه همزن مخلوط کنید.
  • در مرحله دوم باید آرد نخودچی، پودر بادام و بکینگ پودر را به مخلوط اضافه کنید. دقت کنید که بادام‌ها را باید با استفاده از غذاساز آسیاب کنید و سپس آرد نخودچی و پودر بادام را کم‌کم به مخلوط اضافه کنید. با همزن دستی مواد را باهم ترکیب کنید تا خمیر حاجی بادام جمع شود. در نهایت آن را کمی ورز دهید.
  • در مرحله آخر فر را به مدت 15 دقیقه در دمای 190 درجه گرم کنید. کف فر را کاغذ روغنی انداخته و آن را کمی چرب کنید. در نهایت مواد شیرینی را داخل قیف ریخته و با ماسور ساده شکل بزنید.
  • شیرینی‌ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل فر با دمای 160 درجه قرار دهید تا آماده سرو شوند.

با قراردادن این شیرینی‌های خوشمزه در داخل یک جعبه، شیرینی مخلوط یزدی شما آماده است و می‌توانید آن را برای مهمانان خود سرو کنید.

قیمت شیرینی مخلوط یزدی

خرید شیرینی مخلوط یزدی از جمله کارهای مهمی است که مسافران و گردشگران در هنگام بازدید از شهر یزد انجام می‌دهند. حتی کسانی که تعریف این شیرینی را شنیده‌اند؛ از طریق سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی این کار را انجام می‌دهند. معمولاً افرادی که برای خرید شیرینی مخلوط یزدی اقدام می‌کنند؛ به مسئله قیمت اهمیت زیادی می‌دهند. مخلوط یزدی قیمت ثابتی ندارد. یعنی شما اگر بخواهید برای خرید مخلوط یزدی اقدام کنید؛ با جعبه‌های کوچک، متوسط و بزرگی مواجه می‌شوید که هرکدام بر اساس ویژگی‌هایی خاص، قیمت متفاوتی روی آنها درج شده است. طبیعتاً هرچه اندازه جعبه بزرگ‌تر باشد؛ هزینه بیشتری باید برای آن بپردازید.

سخن نهایی

شهر یزد از آن دسته شهرهای بسیار زیبا است که انواع شیرینی‌های خوشمزه را به تمام شهرهای ایران صادر می‌کند. طعم این شیرینی‌ها آن‌قدر خوشمزه است که از آنها به‌عنوان پرطرف‌دارترین سوغاتی‌های یزد یاد می‌شود. یکی از این شیرینی‌های محبوب، شیرینی مخلوط یزدی نام دارد. شیرینی مخلوط یزدی یکی از خوشمزه‌ترین شیرینی‌های یزد است که اگر جعبه آن را باز کنید؛ با شیرینی‌های مختلفی از جمله باقلوا، لوز نارگیل، لوز بادام، قطاب، سوهان آردی، نان نارگیل و حاجی بادام مواجه خواهید شد. برای اینکه شیرینی مخلوط یزدی را درست کنید؛ باید طرز تهیه تمام آنها را بلد باشید.

بسیاری از افراد با این سؤال مواجه می‌شوند که مخلوط یزدی از چه چیزی درست می‌شود؟ یا مخلوط یزدی چگونه درست می‌شود؟ در این مقاله به طور کامل مخلوط یزدی را معرفی کردیم و طرز تهیه هرکدام از شیرینی‌ها را مرحله‌به‌مرحله شرح دادیم. اگر بعد از خواندن این مطلب، همچنان درباره شیرینی مخلوط یزدی سؤالی دارید؛ از طریق بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید. شیرینی متوسلیان در تولید انواع شیرینی (مخلوط یزدی، کیک یزدی، قطاب، حاجی بادام، چهارلوز، باقلوا، نان پنجره ای)فعالیت می کند و شما با خیال راحت می توانید به صورت اینترنتی سفارش دهید و نوش جان کنید.

شیرینی متوسلیان
شیرینی متوسلیان

مقالات مرتبط

انواع شیرینی ها