انواع شیرینی سنتی یزد

انواع شیرینی سنتی یزد

یکی از شهرهای تاریخی و باستانی ایران شهر یزد است. این شهر هم مانند سایر شهرهای کشورمان دارای شیرینی‌های سنتی بسیار خوشمزه‌ای بوده که فرهنگ و اصالت مردمان یزد را نشان می‌دهد. انواع شیرینی سنتی یزد یکی از بهترین سوغاتی های این شهر است.

بافت خشتی و آثار تاریخی بسیار زیاد یزد باعث شده سالانه گردشگران زیادی به این منطقه سفر کنند. هر گردشگری نیز بعد از دیدن جاهای تاریخی به دنبال سوغاتی و صنایع‌دستی آن شهر خواهد بود که در پایان سفر آن را همراه خود ببرد. انواع شیرینی سنتی یزد می‌تواند بهترین سوغاتی باشد. برخی از آنها در سراسر ایران و حتی جهان طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه به هرکدام از این شیرینی های خوشمزه که شامل کیک یزدی، چهار لوز، قطاب، شیرینی پنجره ای، شیرینی نان برنجی، حاجی بادام، باقلوا و مخلوط یزدی اشاره خواهیم کرد.

شیرینی سنتی کیک یزدی

شیرینی سنتی کیک یزدی

کیک یزدی یکی از معروف‌ ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های سنتی یزد بوده که بسیار معطر است. این شیرینی در بسیاری از نقاط کشور نیز طبخ می‌شود. کیک یزدی بیشتر در مراسم‌های مذهبی و مهمانی‌ها توسط زنان هنرمند و کد بانوی این دیار تهیه شده و در آن از ماست، آرد، وانیل، نمک میوه، تخم‌ مرغ، پودر شکر و جوش‌ شیرین بدون نگهدارنده استفاده می‌کنند.

شیرینی سنتی قطاب یزد

شیرینی سنتی قطاب یزد

قطاب یکی از شیرینی‌های که مخصوص شهر یزد بوده و در جای دیگری تهیه نمی‌شود. این شیرینی سوغات اصلی یزد است و در بین مردم خود این شهر نیز رواج زیادی دارد. مردم این دیار در وعده عصرانه همراه با چای از شیرینی سنتی قطاب استفاده می‌کنند. در مراسم‌های مختلف و مهمانی نیز از این شیرینی سرو می‌کنند.

دو نوع قطاب یزدی و عسلی وجود دارد که از دولایه تشکیل شده که لایه داخلی آن از پودر بادام، هل و پودر قند آن را پر کرده‌اند. لایه خارجی مانند نان بوده که در روغن سرخ می‌شود و از آرد، زرده تخم‌مرغ، کره، شیر و ماست تهیه شده است. تفاوت قطاب عسلی با یزدی فقط در این است که قطاب عسلی را به‌جای اینکه در پودر قند بغلتانند از عسل برای شیرین کردن آن استفاده می‌کنند. تولیدات شیرینی قنادی متوسلیان این نو شیرینی سنتی یزد را با بهترین کیفیت در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

شیرینی سنتی چهارلوز

شیرینی سنتی چهارلوز

یکی دیگر از شیرینی‌های سنتی خوشمزه یزد شیرینی چهارلوز بوده که در طعم‌های مختلفی تهیه می‌شود. انواع مختلف آن شامل: بادام یا بیدمشک، مخلوط دورنگ، نارگیلی، پسته یا ترحیمی است. این شیرینی به شکل لوزی بوده به همین خاطر به آن چهارلوز می‌گویند. موادی که برای درست‌کردن این شیرینی استفاده می‌شود گلاب، عرق بیدمشک، سفیده تخم‌مرغ، شکر، پودر پسته و پودر بادام است.

چهارلوز نارگیل و پسته نیز از همان موادی که برای نوع بادامی آن به کار می‌رود و فقط تفاوت آن در این است که به‌جای بادام از نارگیل و پسته برای پخت آن استفاده می‌شود. ارزش غذایی شیرینی سنتی یزد چهارلوز بالا بوده و در طبخ آن نیازی به فر ندارید.

شیرینی سنتی یزد پنجره‌ای

شیرینی سنتی یزد پنجره‌ای

شیرینی پنجره‌ای که به نام‌های دیگری مانند: نان پنجره‌ای، خاتون پنجره و منقا نیز شناخته می‌شود. این شیرینی سنتی یزد یکی از شاخص‌ترین شیرینی‌های این استان بوده و در نقاط دیگر نیز رواج دارد. شهر یزد با قالب‌های مخصوص این شیرینی را درست می‌کنند و طعم آن هم نسبت به سایر نقاط متفاوت و خوشمزه‌تر است.

موادی که برای تهیه شیرینی سنتی پنجره‌ای یزد مورداستفاده قرار می‌گیرد شامل: آرد گندم، آرد برنج، تخم‌مرغ، نشاسته، گلاب، زعفران، روغن و آب است. برای تزئین آن نیز از پودر قند استفاده می‌کنند.

شیرینی سنتی حاجی بادام یزد

شیرینی سنتی حاجی بادام یزد

یکی از شیرینی‌های خوشمزه و کوچک شیرینی حاجی بادام است که با چایی بسیار دلچسب خواهد بود. ارزش غذایی شیرینی سنتی یزد حاجی بادام بالا بوده و به‌خاطر استفاده از بادام بسیار مقوی و پرخاصیت است. موادی که برای تهیه این شیرینی مورداستفاده قرار می‌گیرد شامل: آرد، روغن، بادام، زرده تخم‌مرغ، شکر، گلاب، پودر قند، پودر پسته و جوش شیرین است.

شیرینی سنتی نان برنجی یزد

شیرینی سنتی نان برنجی یزد

نان برنجی متفاوتی نسبت به شهرهای کرمانشاه و قزوین در استان یزد تهیه می‌شود که معمولاً برای روزهای عید و نوروز آن را تدارک می‌بینند. موادی مانند: آرد گندم، آرد برنج، گلاب، تخم‌مرغ، هل، روغن و شکر در تهیه این شیرینی سنتی یزد به کار می‌رود. نان برنجی یزد در دو نوع زعفرانی و ساده تهیه می‌شود.

شیرینی سنتی باقلوای یزد

شیرینی سنتی باقلوای یزد

باقلوا یکی از شیرینی‌های است که در کشورهای دیگری مانند ترکیه، لبنان، روسیه، قبرس و روسیه نیز آن را تهیه می‌کنند. اما در ایران باقلوای گیلان، قزوین و یزد در بین مردم معروف هستند. ظاهر باقلوای یزد با قزوین شبیه به هم است؛ اما طعم آن با سایر شهرها متفاوت بوده و بسیار خوشمزه خواهد بود. این باقلوا در شکل‌های لوزی، لوله‌ای و مربعی طبخ می‌شود. موادی که در باقلوا به کار می‌رود بکینگ پودر، آرد گندم، زرده تخم‌مرغ، شکر، کره، روغن، نمک، پودر پسته، پودر بادام، پودر قند و هل است.

شیرینی سنتی مخلوط یزدی

شیرینی سنتی مخلوط یزدی

یکی دیگر از سوغاتی‌های شهر یزد شیرینی مخلوط یزد آن است. این شیرینی که مجموعه‌ای از انواع شیرینی سنتی یزد بوده که آن را در یک جعبه قرار داده‌اند. کیفیت محصولات قنادی متوسلیان بسیار بالا خواهد بود و گردشگران به‌راحتی می‌توانند سوغاتی خود را از این قنادی تهیه کنند.

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم به انواع شیرینی سنتی یزد که معروف‌ترین و پرمصرف‌ترین هستند اشاره کنیم. چرا که یکی از تفریحات برای گردشگران تست کردن خوراکی‌های شهری است که به آنجا می‌روند و خریدن آنها به‌عنوان سوغاتی خواهد بود. استان یزد هم با قدمت زیادی که دارد یک شهر تاریخی با صنایع‌دستی و شیرینی‌های مخصوص به خود است.

تولیدات شیرینی قنادی متوسلیان با ارائه باکیفیت‌ترین محصولات خود بدون مواد نگهدارنده را در اختیار شما قرار داده‌اند. قیمت محصولات این قنادی نیز بسیار مناسب بوده و گردشگران به‌راحتی می‌توانند سوغاتی خود را در آنجا خریداری کنند.

 

شیرینی متوسلیان
شیرینی متوسلیان

مقالات مرتبط

انواع شیرینی ها