نان برنجی یکی از شیرینیهای سنتی و ایرانی است، و از سوغاتیهای معروف شهر کرمانشاه و قزوین است و در شبهای عید و پذیرایی مهمانها از آن استفاده میکنند. با ما در ادامه همراه باشید تا شما را با خواص نان برنجی آشنا کنیم.
نان برنجی چیست؟
محال است که شما تا کنون نام شیرینی نان برنجی را نشنیده باشید. یکی از بهترین و اصیلترین شیرینیهایی که مهمترین سوغات کرمانشاه هم شناخته شده است، نان برنجی است. این شیرینی که شهرتی جهانی دارد، همواره مورد علاقه دوستداران شیرینی بوده و هم اکنون نیز به صورت گسترده از سوی مردم تقاضا میشود. عطر وسوسه انگیز و ذائقه خوش این شیرینی باعث شده است که بسیاری از افراد به راحتی از کنار آن نگذرند و آن را خریداری کنند.
تاریخچه نان برنجی
نان برنجی کرمانشاه یکی از لذیذترین و خوشمزهترین شیرینیهای این شهر میباشد که گزینه بسیار مناسبی برای سوغات نیز است. قدمتی که برای نان برنجی در نظر گرفته شده است مربوط به زمان قاجار و چیزی حدود 150 سال پیش میباشد. طبق روایات و نقل قولهایی که موجود است این شیرینی فوقالعاده خوشمزه و لذیذ از 150 سال پیش پختش در کرمانشاه شروع شده و تا امروز نیز ادامه دارد. در گذشته به این دلیل که شهر کرمانشاه در راستا جاده ابریشم و راه کربلا قرار داشته است و مسافران زیادی از این شهر گذر میکردند. مردم این شهر هم به فکر تهیه خوراکی افتادند که دارای ارزش غذایی بالایی باشد تا بتواند پاسخگو احتیاج مسافران خسته در راههای طولانی باشد و ماندگاری بالایی نیز داشته باشد. از آن موقع پخت نان برنجی که ماده اولیه آن آرد برنج است شروع شد.
خواص نان برنجی
از تاریخچه نان برنجی کرمانشاهی که بگذریم، با خواص مختلف این شیرینی برای بدن مواجه میشویم. امروزه اغلب افرادی که بدن ضعیفی دارند یا از کاهش وزن رنج میبرند، به صورت گسترده از نان برنجی استفاده میکنند. این شیرینی با کالری خود سبب تجمع چربی در بدن افراد لاغر میشود و میتواند تا حد زیادی در افزایش وزن آنها نقش داشته باشد. علاوه بر این، طبع گرم شیرینی نان برنجی باعث شده است که رحم تقویت شود، رودهها از هرگونه عفونت پاکسازی شوند و قلب در بدن انسان از هر گونه بیماری دور بماند. از دیگر خواص شیرینی نان برنجی میتوانیم به وجود تخم خرفه که سبب تصفیه خون و رفع مشکل در سیستمهای داخلی بدن میشود، اشاره کنیم.
از دیگر خواص آن میتوان به درخشان کردن پوست به واسطه وجود آرد برنج در این شیرینی، درمان لک و حفظ روشنی پوست، افزایش قدرت بازسازی پوست، عدم به کار بردن هیچ ماده شیمیایی در پخت و پز آن که سبب میشود عوارضی نداشته باشد، مناسب برای رفع دردهای شکمی، پاک کنندگی معده، تقویت دستگاه گوارش و پاک کردن آن و کاهش درد از دستگاه گوارش اشاره کرد.
البته این را بدانید که نباید در خوردن این شیرینی زیاده روی کنید چرا که اگر قند خون داشته باشید و یا اگر کبد شما چرب باشد، ممکن است روغن موجود در نان برنجی سبب عود کردن این بیماریها شود. در مواردی هم افرادی که بدن حساسی دارند، پس از استفاده از نان برنجی دچار تهوع شدهاند. بنابراین در مصرف این شیرینیها احتیاط کنید.
جمع بندی خواص نان برنجی و خرید نان برنجی کرمانشاه
در این مقاله با خواص نان برنجی آشنا شدید، اگر قصد سفر به شهر کرمانشاه را دارید، بدون شک در تمامی فروشگاههای سطح کرمانشاه این شیرینی را یافت خواهید کرد اما امروزه برای این که بتوانید به راحتی از این شیرینیها با همان مرغوبیت و تازگی استفاده کنید، میتوانید از قنادی متوسلیان خرید خود را انجام دهید.