طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا

باقلوا استانبولی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب ترکیه‌ای می‌باشد و امروزه در سر تا سر جهان این باقلوا را درست می‌کنند. باقلوا استانبولی معمولا با خمیر یوفکا و با مواد میانی دلخواه نظیر گردو، پسته و… درست می‌شود. در ادامه با طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا آشنا خواهید شد.

باقلوا ترکیه‌ای

باقلوا یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های دنیا است که در ایران، ترکیه، آذربایجان و حتی یونان جزو پرطرفدارترین دسرها محسوب می‌شود. باقلوا انواع مختلفی دارد ولی بدون شک هیچ کدام از آن‌ها به اندازه باقلوا پسته‌ای اصل ترکیه که در ایران به نام‌ها باقلوا ترکی یا استانبولی هم شناخته می‌شود، مشهور و محبوب نیست.
یونانی‌ها، ترک‌ها و عرب‌‌ها معتقد اند که دستور پخت باقلوا در اصل متعلق به آن‌ها است. قدیمی‌ترین دستور پخت کشف شده از یک دسر لایه لایه شبیه به باقلوا که با عسل پوشانده می‌شده است به قرن دوم قبل از میلاد در روم برمی‌گردد. البته این سند که در قدیمی‌ترین کتاب لاتین موجود قرار دارد، ریشه این دسر حتی به زمانی بسیار قبل‌تر از امپراطوری رومی‌ها و ترک‌ها می‌رسد.
در هر حال در طول زمان باقلوا تبدیل به یک دسر جذاب برای جشن‌ها و مناسبت‌های خاص شد که پختن آن نیاز به مهارت زیادی داشت. در گذشته گاهی سال‌ها طول می‌کشید که شاگردان مهارت تهیه کردن خمیرهای بسیار باریک هزار لایه را از استادان خود بیاموزد. اما دیگر سال‌ها است که با به بازار آمدن خمیرهای آماده مثل خمیر یوفکا طرز تهیه باقلوا بسیار ساده شده است.

خمیر یوفکا باقلوا

خمیر یوفکا باقلوا
خمیر یوفکا یا خمیر فیلو برای پخت باقلوا

خمیر یوفکا، خمیری نازک، ترد و پرکاربرد در آشپزی ترکیه محسوب می‌شود. از خمیر یوفکا برای تهیه انواع بورک، باقلواهای ترکی و… می‌توان استفاده کرد. این خمیر بسیار ترد مورد استقبال کشورهای آسیایی قرار گرفته و در بعضی نقاط این خمیر را، به خمیر فیلو می‌شناسند.

مواد لازم برای تهیه باقلوا ترکی با خمیر یوفکا

مواد لازم برای باقلوا استانبولیمقدار
خمیر یوفکا 1 بسته
پسته یا گردو خرد شده یک و نیم بسته 
کره ذوب شده 200 گرم
روغن مایع نصف پیمانه 

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا ترکیه‌ای

مواد لازم برای شربت باقلوامقدار
شکر2 لیوان
آب2 لیوان
آب لیمونوک قاشق چای‌خوری
زعفران غلیظ دم کرده 1 قاشق چای‌خوری
هل و گلاب (اختیاری)به مقدار لازم

طرز تهیه باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا یا فیلو

طرز تهیه باقلوا ترکیه ای با خمیر یوفکا
آموزش پخت باقلوا با خمیر یوفکا یا فیلو

برای درست کردن باقلوا استانبولی خوشمزه ابتدا شربت باقلوا را درست کنید. برای این کار شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. پس از اینکه 15 دقیقه جوشید، آبلیمو، گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شربت خنک شود.
2 عدد خمیر یوفکا را روی هم بگذارید و با برس روش کره ذوب شده بزنید و گردو یا پسته خرد شده بپاشید. برای رول کردن یک میله نازک مانند وردنه ترکیه‌ای بردارید و یوفکا را دور میله رول کنید. دقت کنید که خمیر را محکم دور میله نپیچید وگرنه در انتها موقع جمع کردن خمیر پاره می‌شود. سپس دو طرف یوفکا را فشار دهید تا حالت چروک به خود بگیرد. یوفکا فشرده را در سینی فر یا ظرف مورد نظر بگذارید و به این ترتیب تمام یوفکاها را شکل بدهید و داخل سینی فر قرار دهید.
بهتر است یوفکاها را فشرده بچینید تا شکل خودشان را حفظ کنند. همچنین در این مرحله می‌توانید یوفکاها را به اندازه دلخواه‌تان در سینی فر برش بزنید یا اینکه پس از پخت برش بزنید. کره آب شده را با قاشق یا برس روی باقلواها بزنید و برای پخت در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 30 دقیقه بگذارید تا بپزد.
توجه داشته باشید قدرت فرها با هم متفاوت هستند و حتما پخت باقلواها را بررسی کنید. وقتی که زیر و روی باقلواها طلایی شد یعنی پخته‌اند و می‌توانید از فر بیرون بیاورید.
پس از اینکه باقلواها پخته شده را از فر بیرون آوردید، به مدت 2 دقیقه صبر کنید تا حرارت اولیه‌اش کم شود و بعد شربت سرد را روی باقلوا داغ بریزید و به مدت 1 ساعت صبر کنید تا باقلوا شربت را به خودش جذب کند و بعد سرو کنید. در پایان می‌توانید برای تزئین روی باقلواها را پودر پسته یا گردو بریزید.

نکات مهم در تهیه باقلوا استانبولی با خمیر یوفکا

  • پسته یا گردو را پودر نکنید. بلکه به اندازه‌‌ای خرد کنید که حالت پرک داشته باشد چون که اگر در زمان خوردن باقلوا، گردو یا پسته زیر دندون بیاد باقلوا خیلی خوشمزه‌تر می‌شود.
  • اگر طعم کره را خیلی دوست ندارید، می‌توانید برای اینکه طعم کره غالب نشود یک سوم‌اش را روغن مایع بریزید.

جمع بندی 

باقلوا استانبولی را می‌توانید با خمیر یوفکا آماده کنید. این شیرینی خوشمزه، طعم بسیار شیرینی دارد، از این رو بهتر است آن را با چایی سرو کنید. از باقلوا به عنوان دسر نیز استفاده می‌شود. همچنین برای مهمانی‌ها نیز می‌توانید این شیرینی را در نظر بگیرید و برای خرید به وبسایت شیرینی متوسلیان مراجعه کنید.

شیرینی متوسلیان
شیرینی متوسلیان

مقالات مرتبط

انواع شیرینی ها