طرز تهیه دسر بستنی باقلوا بسیار ساده است و شما میتوانید به راحتی آن را تهیه کنید. مواد لازم برای طرز تهیه دسر بستنی باقلوا در قسمت زیر لیست شده است. برای آموزش طرز تهیه دسر بستنی باقلوا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای فیلو کاپ
برای تهیه فیلو کاپ یا کاپ باقلوایی مواد زیر را لازم داریم:
مواد مورد نیاز | مقدار |
خمیر یوفکا (فیلو) | 6 عدد |
کره آب شده | 3 قاشق غذاخوری + مقداری برای کف قالبها |
مواد لازم برای شربت عسل و دارچین
شربت عسل و دارچین یکی از مهمترین بخشهای طرز تهیه دسر بستنی باقلوا است و برای تهیه آن به مواد زیر لازم است:
مواد مورد نیاز | مقدار |
شکر | یک دوم پیمانه |
آب | یک چهارم پیمانه |
عسل | 3 قاشق غذاخوری |
آب لیمو تازه | نصف قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
مواد لازم برای بستنی و تزیین دسر باقلوا
برای تهیه مواد بستنی و تزیین دسر باقلوا، به مواد زیر نیاز داریم. اما شما میتوانید به دلخواه از بستنیهای طعمدار نظیر بستنی دارچینی، عسلی، گردویی، کرهای و پستهای استفاده کنید. اگر از بستنی دارچینی استفاده میکنید، دارچین را از رسپی حذف کنید و اگر از بستنی مغزدار استفاده میکنید، مغزهای کاراملی شده را حذف کنید.
مواد مورد نیاز | مقدار |
بستنی وانیلی | 1 لیتر |
شکر | یک چهارم پیمانه |
آب | 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) |
پسته خرد شده | یک چهارم پیمانه |
گردو خرد شده | یک چهارم پیمانه |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه دسر بستنی باقلوا چگونه است؟
طرز تهیه دسر بستنی باقلوا را برای شما بهصورت مراحل زیر توضیح دادیم:
مرحله اول
ابتدا در یک تابه متوسط رنگ روشن، آب و شکر را مخلوط کنید. آنها را با حرارت متوسط به حالت نیم جوش درآورید و تابه را به صورت دورانی بچرخانید تا شکر حل شود. اجازه دهید مخلوط بدون هم زدن جوش آید، فقط هر از گاهی تابه را بهصورت دورانی بچرخانید تا رنگ آن زرد کهربایی شود.
تابه را از روی حرارت بردارید و فورا گردو و پسته را به آن اضافه کنید. با استفاده از یک کفگیر پلاستیکی آنها را هم بزنید تا مغزها کاملا بهطور یکنواخت به شیره آغشته شوند. مغزهای کاراملی شده را روی سطحی سیلیکونی یا کاغذ روغنی بریزید و پخش کنید تا یک لایه هم سطح ایجاد شود. اجازه دهید کاملا خنک شوند. وقتی خنک شد، مغزهای کاراملی شده را با دستان خود در اندازههای کوچک تکه تکه کنید یا با یک چاقو آنها را خرد کنید.
مرحله دوم
بستنی وانیلی را از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید نرم شود ولی نگذارید آب شود. سپس آن را به ظرف بزرگی منتقل کنید. مغزهای کاراملی تکه شده و دارچین را اضافه کنید. با استفاده از یک قاشق بزرگ، هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. مخلوط بستنی را به یک قالب نان یا ظرف دربسته محفوظ از هوا منتقل کنید. با سلفون روی سطح آن را بپوشانید، سپس آن را حداقل به مدت 6 ساعت فریز کنید تا سفت شود، بهتر است در طول شب این کار را انجام دهید.
مرحله سوم
برای تهیه شربت دارچین عسل در یک ماهیتابه متوسط، شکر، آب عسل، آب لیمو، چوب دارچین و نمک را مخلوط کنید. مخلوط را در حرارت بالا کاملا به جوش بیاورید، گاهی هم بزنید تا از حل شدن شکر مطمئن شوید. وقتی به جوش آمد، دیگر هم نزنید و حرارت را پایین بیاورید. 5 دقیقه در حال نیم جوش قرار دهید تا کمی غلیظ شود. مواد را در لیوانی شیشهای بریزید و کنار بگذارید تا خنک شوند و در این فاصله فیلوکاپها را آماده کنید، وقتی شربت خنک شد، چوب دارچین را از آن خارج کنید.
مرحله چهارم
برای تهیه فلوکاپ طبقه وسط فر را آماده کنید و فر را با درجه حرارت 190 درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید. کره نرم شده را کف قالب مافین 12 عددی بمالید و کنار بگذارید. در یک کاسه خیلی کوچک 3 قاشق غذاخوری کره را در مایکروفر حرارت دهید تا آب شود. مدتی آن را کنار بگذارید و اجازه دهید تکههای سفت سفید شیر موجود در کف کاسه قرار بگیرد. شما فقط از مایع چرب زرد رنگ روی آن استفاده میکنید.
یک ورق فیلو را بر روی سطح قرار دهید و باقی ورقهها را با یک حوله مرطوب تمیز بپوشانید که از خشک شدن آنها جلوگیری شود. بر روی ورقه فیلو خیلی آرام و بهطور یکسان مقداری از قسمت زرد رنگ کره آب شده بمالید. بر روی ورقه فیلو کرهای یک ورقه دیگر قرار دهید و آن را به همان شکل به کره آغشته کنید. این مرحله را ادامه دهید تا 3 ورق فیلو باقی مانده نیز لایه لایه روی هم قرار بگیرند و کرهای شوند.
ششمین ورقه را روی بقیه بگذارید اما آن را کرهای نکنید. با استفاده از یک چاقو تیز، لایههای فیلو را به 12 مربع مساوی یا اگر میخواهید بزرگتر باشند به 9 مستطیل تقسیم کنید. با دقت یک برش مربع (یا مستطیل) فیلو را در هر یک از قالبهای چرب شده مافین قرار دهید و یک فیلو کاپ نامنظم درست کنید.پخت فیلوکاپها را تا زمانی که ترد و طلایی شوند ادامه دهید، حدود 12 دقیقه.
مرحله پنجم
بلافاصله شربت دارچین عسل سرد شده را بر روی هر یک از فیلو کاپهای داغ بریزید. اجازه دهید فیلوکاپها کاملا به شربت آغشته شوند و آنها را تا حدی که کمی گرم باشند خنک کنید. به آرامی هر یک از کاپها را روی قالب مافین برگردانید وتا اضافه شربت بیرون بریزید. فیلوکاپها را به یک توری مشبک منتقل کنید. بگذارید فیلوکاپها کاملا در توری مشبک خنک شوند و شربت اضافه آنها خارج شود (زیر توری فویل یا کاغذ روغنی قرار دهید). جهت سرو دسر، اسکوپهای بستنی باقلوا را داخل کاپهای خنک شده قرار دهید، باقی شربت و مغزها را بر روی آنها بریزید و بلافاصله سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر بستنی باقلوا
- کاپهای خیس باقلوا آماده حداقل تا سه روز ترد میمانند. بنابراین شما میتوانید چند روز قبل آنها را آماده کنید و تا زمان مصرف با یک ورق فویل بپوشانید.
- اگر زیاد وقت ندارید، میتوانید از مرحله ریختن دارچین و مغزهای کاراملی شده در بستنی وانیلی و فریز دوباره آن بگذارید. در عوض در زمان تزئین فقط کمی پودر دارچین بپاشید و ترافل رنگی با مغزهای کاراملی شد روی بستنی بگذارید. این کار همان طعمها را در دسر بستنی باقلوا ایجاد خواهد کرد.
خرید و قیمت باقلوا
قیمت باقلوا هر قنادی بسته به مواد استفاده شده در پخت آن متفاوت است. اگر قصد خرید باقلوا را دارید میتوانید از قنادی متوسلیان، یکی از بهترین و باکیفیتترین قنادیها است خرید خود را بهصورت عمده انجام دهید.
جمع بندی
با طرز تهیه دسر بستنی باقلوا در این مطلب آشنا شدیم. برای خرید انوع باقلوا باکیفیت و عالی میتوانید از طریق وبسایت شیرینی متوسلیان اقدام کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.